• mån. sep 26th, 2022

Välkommen till Krister Lummes Hemsida.

"Var alltid den du är. Det finns alltid någon som tar ned dig till ditt rätta mått!"

Att utvärdera är inte, att sälja.

avKrister Lumme

feb 6, 2021

Kommunstyrelsens ordf. Jakob Högfeldt även Moderat kommunalråd vidhåller sin tes om försäljning av värmeverket i Strängnäs. Tydligt är att detta något han inte vill förlora till fördel för marknadens fromma. Därmed skriver han debattartikel på debattartikel för att hävda försäljningsargumentet.

I den senaste av fler debattartiklar i samma ämnen tar han åter ut svängarna i att det är skuldbördan som är motiveringen till en försäljning av värmeverket i det kommunala Energibolaget SEVAB. Detta anser jag inte är med sanningen överensstämmande. SEVAB har en skuldbörda. Det är en allmän sanning. Större kommer skuldbördan att bli. Men det är inte värmeverket som bär SEVABs skulder. Det är VA kollektivet som drar stora skulder till bolaget. Detta pga. av man måste bygga ut VA därför att kommunen expandera med fler innevånare och med detta tillhörande bostäder. Dessutom är avloppsnätet gammalt och måste byggas ut. Reningsverken måste lyftas upp och utvecklas i takt med kraven som kommer då det gäller miljön mm. Det är här investeringbehoven är stora. Det är här skulderna finns som belastar Energibolaget SEVAB.

Värmeverkets skulder är en droppe i havet samtidigt som fjärrvärmen är en investering in i framtiden. Detta vet säkerligen Kommunalrådet Högfeldt om. Är det därför han vill avveckla värmeverket kan jag undra. Vinster på kommunala verksamheter är den Moderata slogan. Tydligen är det samma då det gäller att avknoppa värmeverket i Strängnäs till marknadens fromma.

Krister Lumme

Krister Lumme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.