• mån. sep 26th, 2022

Välkommen till Krister Lummes Hemsida.

"Var alltid den du är. Det finns alltid någon som tar ned dig till ditt rätta mått!"

Moderater och Kristdemokrater niger och bugar sig för fascister.

avKrister Lumme

jan 16, 2021

Sverige av idag visar att landet har stora problem som måste komma fram i fokus om inte problemen ska bli ännu värre än vad de är och då i synnerhet i ljuset av Corona. De som är tillsatta att förvalta landet och dess väl är våra politiker. Mest i fokus är de som är valda inne i riksdagen. Där ska de utföra vad de lovat i demokratiska val. Vi säger oss tillhöra en demokrati. Folket bestämmer vad politikerna på delegation ska att utföra.

Som vanligt då jag är pensionär och har tiden för mig lyssnande jag på årets första partiledare debatt för att försöka komma underfund med vad partierna egentligen vill med landets framtid och vad som idag finns i potten. Analytiskt kunde jag konstatera att det mesta blev en pajkastning där alla letade fel och brister samtidigt som de utropade från talarstolen vems felen var. Ekot finns ännu kvar i mitt huvud hur man påtalade mest om jag vet bäst mentalitet. Samarbete för landets bästa verkar vara en utopi. Från oppositionen var det värre som vanligt. Från högern vet man alltid hur man ska göra. De som skroderade mest var Kristdemokraternas mode politiker Busch ivrigt påhejad av Moderaternas Kristersson.

Vad som tydligt framgick var hur de båda två kråmade och fjäskade för Sverigedemokraterna som idag är deras garanti att nå makten. Kritiken mot fascisternas politik var som bortblåst. Symptomatiskt var det som vanligt. Socialdemokraterna är som vanligt det största hotet mot landets väl och ve. Detta framgick från dem tydligt. Fascisterna i riksdagen däremot är för Kristersson och Bush frälsningen som ska komma vid nästa val.  Hela tillställningen i debatten utstrålade Trumpismen ideologi. Den blåbruna högern i Sverige väljer att plagiera vad som hänt i USA där man på första parkett visat hur man skapar kaos för att nå maktens boning. Att tänka till före är inget maktsuktande politiker har som agenda. Bush och Kristersson väljer att hamna i knät på Åkesson och hans gäng. Allt visade sig tydligt då de synbarligen retorisk inte tog avstånd från den fascistiska ideologi Åkesson ohämmat ständig predikar.

Makt förtränger alltid det sunda förnuftet. Riksdagsdebatten visade hur det politiska skrået från högertaburetterna är beslutsamma i att ta in fascister i regeringsunderlaget för att nå makten. Viljan är för främst Kristdemokrater och Moderater att få fortsätta med systemskiftet man på började då de hade regeringsmakten och som ännu idag bär märket om hur man säljer ut landet både retorisk och i praktisk handling. Tydligt är det fascismen som ska föra fram dem tillbaka in i maktens boning med tillhörande framgång för dem själva. Undergången med att bocka och buga för fascister har de glömt trots att spöket visar sig allt mer tydligt i USA.

Lägger ut en ledare signerat Eskilstuna Kuriren. En tidning som ideologiskt visar högersympatier. Sent ska syndaren vakna. Tidningen har gjort det. Undrar när den blåbruna högern gör det samma.

Krister Lumme

Krister Lumme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.