• mån. sep 26th, 2022

Välkommen till Krister Lummes Hemsida.

"Var alltid den du är. Det finns alltid någon som tar ned dig till ditt rätta mått!"

Inbilla dig inte att svensk höger är bättre än Trumpismen…

avKrister Lumme

jan 10, 2021

Donald Trumph är den obestridda ledaren för vita nationalister och andra högerextremister i USA. Samma fenomen drar över världen tillsammans med fascistisk retorik. I Sverige är Sverigedemokraterna de som visar Trumpismens ansikte med att i ständig populism höja tonläget med att kritisera det öppna samhället. Partitoppen inom SD nominerade Trump till Nobels fredspris i ett av sina vanliga populistiska utspel. Partiets ledning har konsekvent hyllat Trumps auktoritära och rasistiska ledarskap på samma sätt som man utmålat Viktor Orbáns Ungern som ett föregångsland. Såväl Orbán som Trump är parlamentariskt invalda politiker som vigt sin gärning med att av demokratisera och sprida desinformation till medborgarna. Hetsen mot minoriteter tillsammans med misstänksamhet mot granskande medier är samma fenomen som SD profilerar sitt budskap i Sverige. I leden de sedan samlar omkring sig är fyllda med människor i samhällets utkanter, ensamma och förbittrade. Majoriteten av dem för hotet om våld till politiken klädda i brunt samtidigt som de hyllar ledarna som lögnaktigt lurat dem med att föra dem bakom ljuset.

 Brunblåhögern profilerar sig allt mer även i Sverige. Den som inte begriper eller heller vill förstå är sympatisörer som visar sitt eget ego som kommer att på sikt bli förödande för samhället. Fascismen har alltid varit förödande för samhället. Rasism är hörnstenen i Trumpismen. Män och kvinnor iklädda fascismens retorik är de verkliga veklingarna och de naiva. De är blinda för vad som är uppenbart och sant där de lever med vanföreställningar och låtsas vara rättvisans budbärare.

Den svenska högern är inte bättre än vad Trump har visat sig vara. Moderaterna tillsammans med Kristdemokraterna främst, har öppet visat hur deras strategiska vägval vältrar sig i retoriken. Ebba Busch Thor och moderatledaren Ulf Kristersson visar tillsammans allt mer hur man inne i den blåbruna gemenskapen SD, KD och M förbereder sig på att tillsammans styra Sverige.

Trumpismen lever i Sverige. Den svenska högern har profilerat sig under lång tid. Detta tillsammans med ett parti med innehåll om fascistiska förtecken. Frågan är om vi får uppleva vad som hänt i USA när vårt nästa val är över. Den som lever får se. Under tiden får vi lyssna och höra samt förhoppningsvis även lära…

Krister Lumme

Krister Lumme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.