• mån. sep 26th, 2022

Välkommen till Krister Lummes Hemsida.

"Var alltid den du är. Det finns alltid någon som tar ned dig till ditt rätta mått!"

Strängnäs kommun ökar skuldbördan…

avKrister Lumme

aug 19, 2020

Strängnäs kommun ska nu i dagarna ta beslut om att ev. avyttra Värmeverket som kostade kommunen en hel del att bygga för att därigenom trygga framtida energibehov av värme ute i kommundelarna. Som skäl anger man att man måste få pengar till att sköta den offentliga sektorn som skola och omsorg. För att trygga detta in i framtiden måste man få in mer pengar till kommunkassan säger kommunstyrelsen i beslut som man kan läsa här i slutet av inlägget.

När jag läser motivering till detta samtidigt som man även i kommunstyrelsen har agendan om att man även måste bygga ett nytt Gymnasium börjar man undra vad man håller på med. Läser man beslut om ev. avvittring av Värmeverket får man kaffet i halsen flera gånger. Värmeverket är en guldgruva för kommunen in i framtiden. Att sälja delar av bolaget SEVAB har många negativa aspekter som kommunstyrelsen politiker negligerar på ett sätt som gör mig fundersam om man tänk till överhuvudtaget.

När det gäller ett nytt Gymnasium verkar detta vara något som måste komma till i samma veva som man inte har pengar att sköta den lagstadgade verksamhet man säger sig inte kunna hantera. Allt därför att kommunkassan enligt kommunstyrelsens politiker snart är tom. Att man därmed sedan går ut och aviserar att man måste bygga nytt är en ekvation som inte är trovärdig samtidigt som man tänker avyttra värmeverket.

Gymnasiet finns i de byggnader de finns i med en hyra som Borgerligheten vid sin tid tog beslut om vilket kostar kommunen summor man visserligen kunde ha haft till något annat. Läser man Debattartikeln här under säger detta en del sanningar om vad som är och vad som inte borde komma skall. 

Strängnäs kommun har inte råd att vare sig bygga en ny Gymnasieskola idag lika lite som de har råd att avyttra Värmeverket. Politiken måste nyanseras mer i kommunen än att man endast verkar vilja bygga monument samtidigt som man ligger i fasen om att avknoppa en verksamhet som i framtiden kommer att stärka kommunens ekonomi på sikt. Idag tas beslut  i kommunen märkligt kortsiktigt. Koncern politiken börjar tydligt utvecklas till en maktstruktur som mer går politikernas intressen än kommuninnevånarens. Politiken och dess politiker har ett ansvar att se framtiden. Inte enbart se i spå kulan som man gör idag med kortsiktiga beslut som i slutänden avgör vad kommunens innevånaren sedan får betala i framtiden.

Läs HÄR : Avknoppningsbeslut om värmeverket i kommunstyrelsen…

Här finns SEVAB

Krister Lumme

Krister Lumme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.