Eskilstunas socialdemokrater borde skämmas…

Socialdemokraterna i Eskilstuna visar allt mer vilken politik de för och tänker fortsätta föra. De svaga grupperna i samhället  överger man där man sitter och glittrar tillsammans med högerns ideologiska framtoning.

Eskilstuna och Katrineholm gav man sig tillsammans på Tiggarna med förbud om ett tandlöst tiggeri som visade på hur man främst ser ned på de som är fattiga i stället för att visa på en humanistisk livssyn.  Nu ger man sig på dem som i samhället inte kan försörja sig själva där de är beroende av socialtjänsten för att överhuvudtaget få en dräglig tillvaro. Nu ska de som går på försörjningsstöd inte äga tillträde till ett boende i de mer finare kvarteren i Eskilstuna. Jimmy Jansson som är kommunstyrelsens ordförande samtidigt som han säger sig vara socialdemokrat är den som främst håller i yxan samtidigt som han säljer ut sig på populismens altare lika som Sverigedemokraterna gör då de vill äga samhällets främlingsfientliga stöd.

Själv har jag en familj som på många sätt är beroende av försörjningsstödet därför att Eskilstuna kommun gör väldigt lite för dem. Nu ska de enligt Jimmy Jansson inte heller få tillträde till stadsdelarna där Jimmy Jansson själv bor då de inte kan försörja sig själva. Förnedrade väljer man att tillsammans med den fiktiva socialdemokrati Jimmy Jansson visar att de ska gå till en arbetsförmedling som inte ger dem ett arbete som de kan försörja sig på. Får de inget arbete så kan de bo där fattigdomen syns. Eskilstuna kommuns socialdemokrater  förevisar därmed en människosyn där humanismen är begravd till förmån för högerinriktad politiskt tänkande med tillträdet till maktens boning samtidigt som man glömt vilka som är deras väljare.

Jimmy Jansson visar med all tydlighet hur man i de ena änden säger att man ska häva segregationen som man säger sig ökar i samhället. Att man själv som politiker medverkat till att detta sker samtidigt som man ökar segregationen med att utvisa de som lever i utanförskapet med den politik man för till botten av utanförskapet har man inget för samtidigt som man rättfärdigar sig själva med en högerretorik som förskräcker.

Den socialdemokrati jag erkänner mig till ser jag långt borta i horisonten i Eskilstuna. Jag har tidigare mött socialdemokratiska politiker i Eskilstuna som jag inte glömmer i första taget. Då jag själv är en man som förespråkar social rättvisa och då främst mot personer som hamnar i utanförskap då det gäller föräldraskapet där samhället blir vårdaren när familjer havererar ringde jag en socialdemokratisk ordförande inom socialtjänsten i Eskilstuna. Detta gjorde jag för att jag ansåg att man i Eskilstuna mer visade på höger indoktrinerad politik än på humanistiskt tänkande. Allt vid en tid då socialdemokraterna hade egen majoritet utan det blå gardet som idag finns i manegen. Jag påpekade då för den dåvarande socialdemokratiske ordföranden att jag ansåg att hon borde konvertera till ett högerparti då jag påtalade att jag inte höll med i hur socialdemokratin även då förde illa social rättvisa i Eskilstuna.

Vad hände. Svaret blev en smäll i örat. Därmed tog den konversationen slut. Att diskutera går inte med vissa socialdemokrater i Eskilstuna därför att har man makten då vet man med tydlighet även bäst.

Frågan är nu hur de kommer att agera då jag här idag åter ger dem en känga. Av Jimmy Jansson har jag fått veta på sociala medier då jag kritiserade  de socialdemokratiska beslut han själv hävdar är det enda rätta att jag är vulgär i min framtoning samt att jag yrar. Detta sagt av en socialdemokratisk kommunstyrelseordförande. Översatt tydligt synonymt är jag enligt Jimmy Jansson. Simpel. Okultiverad. Grov ohyfsad och Rå då jag framhäver mina åsikter vilka jag står för och kommer att fortsätta stå för tills jag sakligt blir överbevisad utan att för den skull bli hånad.

Frågan jag idag ställer till socialdemokraterna i Eskilstuna är var de finns och vad de står. Själv vill jag påstå att de står i det blå skåpet in målade i ett hörn till förmån för maktens boning.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.