• mån. sep 26th, 2022

Välkommen till Krister Lummes Hemsida.

"Var alltid den du är. Det finns alltid någon som tar ned dig till ditt rätta mått!"

”Kejsarens nya kläder” säger Örebro universitet ang utmaningsrätten !

avKrister Lumme

aug 23, 2019


Kejsarens ny kläder. Så uttrycker sig Uppsala Universitet ang det nya sättet av att privatisera kommunerna i borgerligt styrda kommuner där även sossar med röda näsor visat sig äga blåfrusna dito längst ute på nästippen .

Utredningen har kommit ut som en uppsats från Örebro Universitet visar och tar fasta på vad vi socialdemokrater hävdar och säger om privata vinster då det gäller skola vård och omsorg.

Motionen som lagts av oppositionen i Strängnäs visar på att man som vanligt höjer privat alternativ till skyarna. Enligt motions skrivarna är utmaningsrätten en ekonomisk och en kvalitetshöjande möjlighet för kommunen.

Läser man uppsatsen får man en helt annan uppfattning om vad utmaningsrätten egentligen syftar till. Vad motionen från Strängnäs borgerlighet säger är att det privatisering man är ute efter och inget annat. I ordets rätta bemärkelse är det vinster som ska skapas i denna utmanings rätt. Vinster som kommer att hamna i privata fickor utan insyn av politikerna både som styrande och i opposition.

Vi socialdemokrater måste säga nej till motionen. Socialdemokrater som tvekar att ta ställning mot detta kommer att om de röstar ja till motionen att skjuta sig själva i foten. Ställningstagandet kommer i så fall att visa på att man befinner sig i en ideologisk fålla som mer ser till maktens boning i stället för att verka för vad vi socialdemokrater sagt på våra kongresser och att vi tagit ställning mot vinster i välfärden.

Lägger här ut både motionen från Strängnäs och Uppsala universitets studie då det gäller att kamouflera privatisering med ett nytt ord utmanings rätt. En utmaningsrätt för vem kan jag undra?

Krister Lumme

Krister Lumme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.