• mån. sep 26th, 2022

Välkommen till Krister Lummes Hemsida.

"Var alltid den du är. Det finns alltid någon som tar ned dig till ditt rätta mått!"

En kommentar i kanten…

avKrister Lumme

aug 6, 2019

Strängnäs tidning meddelar idag att en utmanande debatt kommer det att bli i kommunen och då i synnerhet hos oss socialdemokrater där vi sitter inne i en majoritet tillsammans med Moderaterna.

En utmanande debatt lär det bli. Vi har ett tydligt avtal som säger vad vi kommit överens om då vi bildade majoritets styre av kommen Strängnäs med Moderaterna. Manifestet Majoritetsförklaringen ska ordentligt analyseras innan vi socialdemokrater tar ställning. Ytterst är det Arbetarekommunens styrelse som ska säga sitt. Om oenighet visar sig ska vårt representantskap avgöra frågan.

Själv är jag ganska så kritisk till hur man i övriga kommuner där man satt sig tillsammans med Moderaterna väljer att frångå socialdemokratisk politik till förmån att man sitter i majoritet i stället för att finnas i opposition. I Eskilstuna och Katrineholm visar Socialdemokraterna hur man väljer att gå borgerligheten till mötes och då främst gynna Moderat politik. Detta i stället för att visa på att det är för de sämst ställda vi socialdemokrater ska bedriva och föra politiken för. Vi socialdemokrater ska föra en politik där alla får del av vad kommunen erbjuder och inte enbart till företag som lever på privatiserings ivern som främst moderaterna står för vilket är syftet är med motionen som nu är lagd för beslut i Fullmäktige.

Vi har i Strängnäs under den tid jag suttit med i politiken lyckts bra med att mota Olle i grind då det gäller privatiseringar om bl.a. annat i äldrevården. Vi har även visat på att parkeringsavgifter behöver vi inte införa då vi lyckats att bygga parkeringsplatser så alla kan ta del av att parkera inne i våra tätorter. I Eskilstuna hävdar Socialdemokraterna att man måste tillföra kommunen avgifter som fyller på den kommunal budgeten. Själv kan jag konstatera att i Eskilstuna tar man efter Fogden i Nottingham samtidigt som Robin Hoods beundrare planerar en plan om att avsätta dem som smygbeskattar befolkningen till nästa val.

Socialdemokratin har gått och går fortfarande högerut. Vår trovärdighet som parti naggas i kanten ordentligt om inte politiken börjar visa att vi är Socialdemokrater och inte Socialmoderater som många idag kallar oss för. Vi kommer aldrig att lyfta i opinionen om vi inte mer tydligt visar vår politik i stället för att göra som vi gör på många håll idag där jag vill påstå att vi fastnat i den borgerliga fållan. Frågan är nu om hur vi i Strängnäs som socialdemokratiskt parti tänker göra.

Som Sagt. En utmanande debatt är i sikte då det gäller att avknoppa kommunen med att en motion från borgerligheten ska antas eller avslås. Motionen visar på många sätt att nu tänker borgerligheten återinföra borgerlig politik i kommunen. Detta är en politik som vi socialdemokrater mycket har lyckats hindra med att sitta i majoritet med insyn och påverkan. Frågan är om vi väljer att fortsätta med detta eller är det kompromissernas politik som kommer att föras på annat sätt eller om vi väljer att visa socialdemokratisk politik då det gäller framtiden för Strängnäs kommun i en tid då kommunen står för stora utmaningar…

Krister Lumme

Krister Lumme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.