Sanningen är att jag är en av dem…

Efter att växt upp i ett liv på barnhem kastades jag ut i livet utan att ha haft en familj att ty mig till. Något intresse av att veta var jag kom ifrån och vem och vilka som var min närstående brydde jag mig inte särskilt mycket om då jag vilsen for ut i livet där jag blev en sökare på många sätt. Allt har jag skildrat till vissa delar i mina självbiografiska böcker om Thomas Luma. Viktigt för mig har varit att berätta om orättvisor vilket har varit mitt mantra genom livet och kommer så att vara fram till den dag jag lägger näsan i vädret.

När jag beslöt mig för att skildra min faders öde i romanen om Olle kom jag till insikt om att jag visste väldigt lite om honom. Vad jag då fick göra var att försöka ta reda på vem han var och varifrån han kom. Allt gjorde jag till stora delar redan då jag skrev om Guds lilla barnaskara där jag även forskade i min moders leverne och var hon kom ifrån. Allt gav vid handen att jag fick ta del av en hel del jag inte hade en aning om.

Att jag från några generationer tillbaka i tiden bar på gener från Romerna med zigenarblod flytande i mina ådror kändes främmande då jag stod inför sanningen. När jag tagit till mig mitt släktskap kom en skammens tanke till mig om och hur jag själv i barndomen nedvärderade Zigenare då de drog förbi på landsvägen utan för barnhemmet där jag såg dem dra förbi. Allt med hör skapen ifrån attityder och annat negativt om att Zigenare skulle man akta sig för. Tjuvpack och allt vad som där ingick for in i min skalle om hur jag själv blev påverkad av att Romerna var ett pack. Några civiliserade människor var de inte. Dagen då jag fick bekräftat att jag själv var en av dem var en dag då jag kände skammen i kroppen. Glad är jag idag över att få vetskap. Idag är jag stolt över att komma ifrån folkslaget Romerna. Har läst och tagit del av deras historia.

Främlingskapet präglar historien om Romerna lika som främlingskapet mot invandare som invandrat till Sverige. Själv är jag invandrare där jag bär romernas blod i mina ådror. Förfärligt är det att idag sitter en hel drös rasister och styr den brunblåa regeringen i Sveriges riksdag. Främlingsfientligheten präglar det svenska samhället. Vart är vi på väg. Hur lågt människan kan sjunka visar historien. Människan lär sig aldrig. Hur djupt den sk renodlade svensken kommer att sjunka återstår att se. Idag kryper skammen upp på land i Sverige. Återstår att se om när och hur den kommer upp på land och vad som då kommer att ske…

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.