Möt mig i Eskilstuna.

På fredag den 11/ 2 kl 12.15 håller jag ett anförande i Region Sörmlands monter på Folk och Kultur 2023, som äger rum i Stiga Sports Arena i Eskilstuna.

Idag var jag i Eskilstuna och presenterade mitt skrivande på Evenemanget Folk och kultur i Sörmland. Att vara en kulturell snubbe känns otroligt fint där jag satt framför mitt bokbord med att presentera fyra självbiografiska böcker samtidigt som jag även kunde berätta om att jag håller på och skriver min femte bok.

När en debutant på författarhimlen berättade om hur det kändes att leverera en bok hon skrivit kände jag något jag inte känt förut. Som debutant berättade en kvinna för alla hur hon kände över vad hon presenterat och presterat. Att skriva en bok är ett storverk sade hon, vilket hon  kände och som många med mig fick ta del av. Helt plötsligt förstod jag att mitt författarskap är en storhet jag förträngt och som jag inte reflekterat mer än att jag berättar om hur mitt liv har gestaltat sig i kanten av utanförskapet jag hamnande i min barndom. Att höra författarskapets innebörd så precist och rakt gjorde mig berörd. Hel plötsligt begrep jag vad jag åstadkommit under den korta tid jag har varit författare.

Författarskapet är en bedrift jag är stolt över. Min debut som författare var att jag ville berätta om orättvisan att inte få uppleva en kärleksfull gemenskap inne i en familj. Detta om och hur illa samhället vårdade barn som tappat föräldraskapets gåva. Min debut gjorde jag då jag fyllt femtio. Under livet i unga år meddelade jag omgivningen med att bara ni väntar och har tålamod ska jag skiva en bok om eländet. Vi fyllda femtio kom boken om Guds Lilla Barnaskara på Åland vilket jag idag fick vetskap om att många läst samtidigt som de vittnade om en skamlig tid som inte borde ha hänt men ändå hände.

När jag begrep att jag hade författarskapets gåva fortsatte jag skriva vilket avlastade den börda jag hade med mig ut i livet från barnhemmet. Att jag även vid mitt framförande från den kulturella scenen idag kunde berätta om bedriften att ha framfört till det svenska folket om hur illa de själva lika som på Åland kränkte och nedvärderade barn på barnhem gav mig än mer råg i ryggen i att berätta så länge huvudet är klart. Föreningen Samhällets Styvbarn som jag var med och grundade blev ett kännetecknande värde där mitt författarskap fick betydelse för egen utveckling som människa i samhällsengagemanget och sedan även som politiker. Fortsättning följer i romanen om Agitatorn…


Fredag och Lördagen den 10/11 februari finns jag i Eskilstuna på Stiga Arena vid Region Sörmlands monter. På fredag kl 12.15 håller jag ett anförande ang mitt författskap.

Du kan även köpa mina böcker och få information om min femte bok som nu är under tangenterna…

Program finns här…

Välkommmen till mitt bokbord i Eskilstuna!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.