• mån. sep 26th, 2022

Välkommen till Krister Lummes Hemsida.

"Var alltid den du är. Det finns alltid någon som tar ned dig till ditt rätta mått!"

Svar till SD som dagligen klär sig väl i den fascistiska dräkten…

avKrister Lumme

dec 31, 2021

Sverigedemokraterna skrev en insändare i Eskilstuna Kuriren där de som vanligt blåste upp sig själva med att berätta för alla att bara de hade makten i landet skulle de sänka både el och bensinpriser omgående. Här ett svar i Julaftons tid om hur den politiska populismens bägare sköljer över landet…

En av brunhögerns gillare har visat med bravur hur man ikläder sig i den fascistiska folkdräkten. Retoriken i svaret på min insändare andas personangrepp lika som fascister alltid iklär sig i då de hävdar sig själva. De ser ned på dem som har andra värderingar innehållande verklighetens villkor om allas lika värde. Insändarskribenten Clas Person kallar mig för ”någon”. Som person är jag inte mer värd än att jag är endast är ”någon” i hans ögon. Mera rätt kunde han rent ut kalla mig för en skit eller något annat nedvärderande. Åsikten om att jag endast är en någon visar på en människor syn som hävdar den egna betydelsen som är mer värdigt än någon som endast har åsikter med att spy galla över den blå bruna högern. Tydligt är människosynen för denne herr Persson rättesnöret som ska helga medlen i landet tillsammans med fascister som trampar på invandrare och alla de som inte har den blå blicken med brunfärgade ögon i botten.

Svaret på min insändare andas en retorik som alltid visar sig från den blå bruna högern. Ständigt och jämt målar de upp en bild av Sverige som ett misskött land. Retoriken präglas av en fascistisk retorik som skövlade och utrotade människor för inte allt för länge sedan. I fascismens brun blåa ögon var alla parasiter som man sedan tog livet av. De som inte höll med dem var inte värdiga att finnas här i världen. Därmed skulle alla oliktänkande utrotas, vilket även skedde med att miljoner människor avlivades till förnöjelser för det fascistiska tänkandet.

Svaret på min insändare andas likgiltighet mot att ”denne” Lumme som jag kallas för av skribenten där han lägger ut dold fascism i texten. Allt går ut på att förminska mig som individ och människa. Fascister och i synnerhet Sverigedemokraterna har visat sig vara partiet som falskeligen döljer demokratiska värden i sin retorik. Vad som hänt är att även den sk vanlige arbetaren konverterat till fascismen. Förklaringen till att Sverigedemokraterna får sympati idag i den fackliga världen är att den genuine arbetaren erhållit allt serverat av oss äldre som slogs för kollektivavtalen och som ännu idag reglerar arbetsmarknaden. Därmed har fascisterna ännu inte erhållit tillträde till att ensamma få styra över avtal och demokratiska värden.

Demokratin står sig ännu stark. Det är människosynen Clas Persson står för tillsammans med osolidariska arbetare som vill ha än mer än vad de har utan att dela med sig till övriga svaga grupper i samhället som kommer att dränerar samhället om så sker. Solidariteten är utarmad hos individer som nästlar in sig i den demokratiska ordningen som de utnyttjar för att nå egen makt. I förlängningen om de får makt kommer de att förgöra samhällsordningen. Kaos kommer att utvidga samhället. Anarki och fascism kommer att stå i givakt inne i ett samhälle som kommer att falla samman om så händer.

Krister Lumme

Krister Lumme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.