• ons. sep 28th, 2022

Välkommen till Krister Lummes Hemsida.

"Var alltid den du är. Det finns alltid någon som tar ned dig till ditt rätta mått!"

Alla är vi populister.

avKrister Lumme

nov 24, 2021

Populism är politikens lägsta nivå. Att inte se helheten i sitt politiska värv utan att hävda jag vet bäst mentalitet inger inget förtroende. Människans beteende då det gäller att hävda sig har alltid varit den att man står sig själv närmast. Människan har alltid ställt sig själv framför andra där de anser själv kunnigt om vad som är rätt och riktigt.

Populisten vandrar även hos mig. Detta på både gott och ont. Ont gör det hos mig idag det när den nya kriminaliteten debatteras om och hur man ska använda metoder för att få slut på eländet. Allt tillsammans med att utanförskapet ökar i landet. Högerns argument om att öka straffen och tillsätta fler poliser är lösningen. Högerns kalla hand skiner igenom i media och den sociala debatten ute på nätet främst från den Moderata riksdagsbänken. Fler poliser på våra gator. Bura in dem och lås in dem är deras mantra. Där kan de sitta tills de visar bot och bättring. Detta är deras lösning på hur man löser ungdomskriminaliteten en gång för alla.

Själv vet jag ganska så väl om att det inte går att låsa in människor och sätta dem i bur och tro att man därmed omvänder dem till Guds bästa barn. Jag vet hur det känns att bli inlåst och misshandlad som barn. Vad en ung människa får erfara då det gäller straff och ned sättande ord om att man är värdelös utvecklar både hat och annat som tar tid att bearbeta. Kraftorden mot det sk gängvåldet är högerpopulisternas förträfflighet att själva ställa sig i ljuset. Detta gör man samtidigt som man stänger HBV hem och drar ned resurserna till socialvården. När man sedan läser om att man ska bygga ett kulturhus för 700 miljoner samtidigt som man drar ned på socialt förebyggande vård mot ungdomskriminalitet säger man sig vara upprörd över vad som sker. Högerargument om fler fängelser och straff när man idkar social nedrustning rimmar illa där även socialdemokrater finns. Trovärdighet är något som mer borde ifrågasättas i skenet av populismens agenda ute på sociala medier främst. Självrannsakan kallas det visst…

Julklappstips…

Krister Lumme

Krister Lumme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.