• mån. sep 26th, 2022

Välkommen till Krister Lummes Hemsida.

"Var alltid den du är. Det finns alltid någon som tar ned dig till ditt rätta mått!"

Argumenten om försäljning av värmeverket i Strängnäs är genomskinligt…

avKrister Lumme

mar 12, 2021

Värmeverkets eventuella försäljning i Strängnäs börjar visa sig allt mer. De moderata argumenten till en försäljning börjar skina igenom i rubrikerna. Om försäljning och bud meddelar media att i Eskilstuna ser man nyttan med eget värmeverk. I Strängnäs går det inte att driva värmerörelsen i bolaget SEVAB. Märkligt är argumentet till en försäljning då någon vinst av en försäljning inte kommer att finnas. Varför måste man i den moderata politiska bänken trotts detta undersöka möjligheten att bli av med värmeverket? Mystiken tätnar samtidigt som det börjar visa sig allt mer att en försäljning inte tillför kommunen Strängnäs någon nytta mer än att Moderaternas kommunalråd Högfeldt blir nöjd och tillfredsställd om verket hamnar i privata ägo.

Artikeln här nedan i Eskilstuna Kuriren speglar helheten. Eskilstuna kommun ser fördelarna i att Strängnäs kommun samarbetar då det gäller värmerörelsen och ser helheten under den tid Strängnäs kommun har samarbetat med Eskilstuna. Man ser vinsten i samarbetet då Eskilstuna kommun sparat hela 70 miljoner vilket även Strängnäs kommun har fått ta del av. Här finns argumentet till att värmeverket ska finnas i Strängnäs kommuns ägo och därmed fortsätta samarbetet. Att Eskilstuna kommun lägger ett bud på att köpa värmeverket i Strängnäs är förståeligt därför att man ser fördelarna. Att man inte ser detta i kommunens koncernledning som mest håller allt hemligt är högst märkligt. Allt visar mer på att försäljningen är ett dolt argument om privatisering och avknoppning av kommunal verksamhet i Strängnäs. Moderaterna har alltid vurmat för privatisering och gör det även ute i landet där de säljer ut skolor och sjukhus till marknadens fromma.  

Vi socialdemokrater ska inte tillåta detta även ske i Strängnäs. Undertecknad minns hur vi slogs emot privatiseringen av äldreboendet Hammargården i Mariefred. En borgerlig majoritet genomförde en privatisering som visade sig bli dyrt för kommunen med all den negativitet vinstintresset förde med sig. Därmed beslöts det att återta äldreboendet åter till kommunal ägo vilket har visat sig att privatisering av äldreboendena heller inte har kommit upp till den politiska agendan.

 Om värmeverket säljs till privata intressen ska vi socialdemokrater lämna majoritets samarbetet. Detta för trovärdighetens skull om att vi värnar medborgarens skattekronor till öppen kommunal verksamhet. Inte till privat styrelserum där vinster från skattebetalarnas intressen går in i privata fickor.

Krister Lumme

Krister Lumme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.