Patetiskt av kommunstyrelsens ordf. i Strängnäs.

Strängnäs värmeverk ska inte säljas. Ang. försäljningen som ännu är under utredning ger kommunstyrelsens ordf. tillika moderatledaren i Strängnäs sken av att avknoppningen av värmeverket näst intill redan är avgjord. Ideologisk försvarar han sin tes om att värmeverket inte generar inkomster till kommunen. Patetisk försvara han detta i en insändare nr 2 att en försäljning ger pengar till kommunen. Läser man mellan raderna hävdar han att en privatisering av värmerörelsen ger mindre avgifter till förnöjelse för innevånaren i kommunen.

Herr Högfeldt ger sig inte. Trotts att privatiseringar av kommunala angelägenheter samtidigt som Sveriges skatter försvinner utomlands i privatiseringar av främst skolor och vården av gamla gömmer han retoriskt att värmeverket är en skuldbörda för kommunen som någon annan ska ta hand om. Patetiskt döljer han fakta att ingen gör en affär om man inte ser att man kan tjäna på vad man köper.

Strängnäs kommuns innevånare kommer att vara förlorare på sikt. Värmeverket i Strängnäs genererar inte vinst för kommunen idag. Verket är en investering för framtiden. Miljön i Strängnäs är vinnaren med värmeverket i kommunalt ägo. Säljes värmerörelsen ut är kommunens innevånare förlorarna.

Om socialdemokraterna går med på avyttring av värmerörelsen i Strängnäs kommer socialdemokraternas trovärdighet om nej till vinster i välfärden vara ett svek mot väljaren. Jag har utryckt min åsikt tidigare. Socialdemokratin vandrar idag långt ut på högerkanten. Jag ventilerar min åsikt igen. Om en försäljning kommer att ske ska socialdemokratin i Strängnäs träda ut ur majoritets sitsen och sätta sig på egen stol och där bedriva en socialdemokratisk politik som väljarna förstår och begriper. Att sälja sin ideologi är att sälja sin själ. I annat fall är man lika patetisk i sin retorik som Högfeldt ger sken av i sin insändare här. Gör man detta är man en förlorare hela vägen fram till stupstocken…

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.