• mån. sep 26th, 2022

Välkommen till Krister Lummes Hemsida.

"Var alltid den du är. Det finns alltid någon som tar ned dig till ditt rätta mått!"

Strängnäs kommun ska inte sälja ut värmerörelsen.

avKrister Lumme

dec 13, 2020

Under de senaste dagarna har kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs moderaten Högfeldt proklamerat i en debattartikel att värmerörelsen ska säljas ut. Läser man mellan raderna kan man konstatera att avknoppningen av energibolaget SEVAB i hans ögon redan är avgjord. Detta för att kommunen ska slippa ta nödvändiga investeringar som krävs för att säkerställa leverans av el och värme. För att trygga kommunens ekonomi in i framtiden måste man få in mer pengar till kommunkassan säger han. Som slutkläm till det hela menar Högfeldt att avregleringen av energimarknaden är klokt. Klokheten ligger i enligt honom att kommunägda energibolag idag kan och ska säljas ut till marknadens fromma.

För mig som socialdemokrat går detta stick i stäv med min politiska medvenhet om att kommunägda ansvarsförvaltningar inte ska säjas ut. Detta därför att min ideologi ligger i att skattefinansierad verksamhet inte ska kunna omvändas till att säkra vinster till privata riskkapitalbolag eller andra privata företag som alltid ligger Moderaterna varmt om hjärtat. Vi socialdemokrater har sagt ja till en utredning. Någon försäljning har vi socialdemokrater inte tagit ställning till. Att då som Högfeldt antyda att en försäljning i princip är taget är illa då det gäller att vara överens inom majoriteten där vi socialdemokrater finns och att vi med ideologiska tankar inte ska välja att en försäljning ska ske.

Värmeverket är en guldgruva för kommunen in i framtiden. Att sälja delar av bolaget SEVAB har många negativa aspekter som Högfeldt negligerar på ett sätt som gör mig fundersam om han tänk till överhuvudtaget där den moderata ideologin om att privat ägande av kommunala angelägenheter med vinster i botten är vad som helgar moderata medel.

Värmerörelsen i Strängnäs ska inte säljas. Om så sker bör Socialdemokraterna lämna majoritetsammarbetet. Politik är att vilja sade Palme. Vilja för socialdemokratin i Strängnäs måste bli att inte att sälja värmeverket lika lite som det är att sälja sin ideologi.

Krister Lumme

Krister Lumme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.