• mån. sep 26th, 2022

Välkommen till Krister Lummes Hemsida.

"Var alltid den du är. Det finns alltid någon som tar ned dig till ditt rätta mått!"

Bygg rondeller i Mariefred.

avKrister Lumme

nov 12, 2020

Det fanns en tid i Mariefred då medborgaren fick var med och bestämma i Strängnäs kommun och då i synnerhet om vad som hände och skulle hända i Mariefred. Idag är det en nyordning. Närdemokratin har försvunnit. Idag styrs allt inifrån koncernhuset i Strängnäs. Tystnad råder. När något har hänt får alla i Mariefred veta då detta redan har hänt.

Alltså. Vart tog närdemokratin vägen som skulle bli så nära och att alla skulle få vara med och avgöra beslut som skulle tas för Mariefred och dess innevånare. Minns på min tid då Kommundelsråden engagerade folket i stan. Vid en viktig fråga fylldes Rådhuset där synpunkter gavs om vad man ansåg om förslag som kom från den politiska bänken inne i Strängnäs. Då fick alla var med och säga sitt.

 Mariefred har blivit en stad som expanderar med inflyttning och en byggnation som gör att staden växer. Ser man till vad som händer när det gäller vägar och trafik ges detta ingen prioritet förrän något händer som en olycka eller annat och som då skrivs om i media. Idag delges alla i dagens Strängnäs tidning om att nu skall man göra ett nytt försöka att bromsa trafiken. Samtidigt känner jag hur man skyller ifrån sig på vägverket. Mycket har inte hänt då man själv inte gjort något som skulle bromsa och effektivisera säkerheten och då i synnerhet när det gäller Stallarholms vägen.

Stallarholms vägen är en väg där trafiken ökat i stor omfattning de senaste åren. Det är en genomfart och huvudled är hastigheten ofta vid inkörning mot centrum ligger upp till 100 km i timmen. Vad som borde i första hand göras är att bygga rondeller för att få ner farten. I Mariefred har inte en enda rondell fått företräde. Däremot i kommunen har man byggt rondeller snart sagt överallt. Frågan borde ställas. Varför händer det inget i Mariefred? Vet koncernledningen inne i Strängnäs om vad som egentligen händer i Mariefred?  

Krister Lumme

Krister Lumme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.