• mån. sep 26th, 2022

Välkommen till Krister Lummes Hemsida.

"Var alltid den du är. Det finns alltid någon som tar ned dig till ditt rätta mått!"

Fröna växer sakta under ytan…

avKrister Lumme

sep 20, 2020

Högerpolitiken klyver Sverige. Nynazister i kamouflage dräkt i form av Sverigedemokrater visar åt vilket håll Sverige är på väg till. Moderaterna tillsmans med Krisdemokraterna åker runt i landet och visar upp en glättighet som allmogen söker egen identitet i. Sverige håller på och bli kallt där utanförskapet växer lavinartat förstärkt av kapitalet som går in i privata fickor medan de som behöver vård och omsorg i arbetslöshetens tecken får gå till socialkontoret för att överleva.

Högerpolitiken som idag basuneras ut av Moderaterna tillsammans med det sk kristna partiet Krisdemokraterna visar på hur agendan kommer att bli om de får tillträde till makten i Sverige där välfärden kommer att ställas i utanförskap medan de som är friska och krya tar för sig på ett sätt som förskräcker. Solidariteten mot dem som idag är sjuka göms undan på ett sätt som aldrig skådats i landet.

Vad är det som kommer att hända om Sverige vaknar upp med en Moderatledd borgerlig regering om två år. Vad är det som kommer att hända om Sverigedemokraterna blir vågmästare i riksdagen kan man redan idag se med förskräckelse på?  Moderaterna och Kristdemokraterna krattar manegen för Sverigedemokraterna samtidigt som utanförskapet eskalerar och gror tillsammans med missnöjet. Allt ger uttryck i att de som hamnat i utanförskapet är missnöjda där de sedan röstar på Sverigedemokraterna. Detta kommer att ställa till en salig oreda i riksdagen om de blir vågmästare där de sedan kan blockera riksdagen så Sverige blir omöjligt att styra. Moderaterna som idag åker runt i landet och hurrar över Alliansen tidigare förträfflighet borde mer tänka till om vad som kan hända om ingen av de båda blocken får egen majoritet så Sverige sedan inte kan styras i den oroliga omvärld vi idag lever i.

Den kranka sanningens blekhet kan bli en ordentlig sanning. Inget vore mer förödande för Sverige än att ge en röst till det borgerliga blocket som tydligt Sverigedemokraterna tillhör. Den som röstar blått röstar fram en regering som kommer att bli ett plagiat om vad som började i Frankrike för många år sedan med ett främlingsfientligt parti som dominerade i debatten. Främlingsfientligheten från Le Pens Frankrike kommer att kopieras antisemitiskt på ett sätt som kan bli lika i Sverige om högern får fortsätta att dominera. En röst på högern är en röst till utanförskapet.

Fröna växer sakta under ytan. Dom trivs där det är fuktigt, mörkt och kallt.
Först när bladen börjar synas kan man se att det är ogräs överallt.
Men om man tittar bort, inget hör, inget ser hur vet man då?
För hör man inget, finns väl ingenting. Och det man inte ser finns säkert inte till.
I mars har du fortfarande tid. Du kan ta det innan knopparna slår ut.
Men om du låter det stå kvar, tills sommar’n är förbi,
så har det växt dej över huvudet till slut.

 I dag tar rasisterna en. I morgon så tar dom kanske två. Frankrike tog dom med storm.
Vem vet när det är dej dom ger sej på.

Vakna upp! Fatta mod! Börja se dej omkring!
Bli inte en av dom som bara står där se’n,
och säger att, jag visste ingenting.

Varje dag föds nya hot mot våra liv. Varje morgon står missilerna klara.
I det mörker som vi blundar där rustar dom för krig.
Hur kan vi slåss ifall vi inte inser faran?

Idag har du arbete och lön. I morgon så kanske du får gå.
Miljonerna som svälter i världen utanför står bara lite längre ner i samma hål.

Vakna upp! Fatta mod! Börja se dej omkring!

Bli inte en av dom som bara står där se’n,
och säger att, jag visste ingenting.

Dom flesta går med strömmen om det går. Dom flesta vill ju helst ha lugn och ro.
Men om fascismen kommer smygande tillbaks,
så är det du och jag som måste stå emot.

Ogräset växer och frodas. Så slipa och vässa din kniv.
Om du låter det spridas med vinden över världen får du plikta för din tvekan med ditt liv.

Vakna upp! Börja se dej omkring! Fatta mod!
Så du kan säg’ till dina ungar när dom frågar dej,
att du var en av dom som stod emot.

https://www.lumme.info/mina-bocker/

Krister Lumme

Krister Lumme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.