• mån. sep 26th, 2022

Välkommen till Krister Lummes Hemsida.

"Var alltid den du är. Det finns alltid någon som tar ned dig till ditt rätta mått!"

Inte enbart tjänstemän är en fara för medborgaren…

avKrister Lumme

aug 5, 2020

Bra skrivet idag på ledarplats i Eskilstuna kuriren. Tjänstemän är inte ofelbara. Så inte heller vi politiker. När man skriver om tjänstemän och då främst i offentlig verksamhet ska man inte glömma bort att arbetsgivaren till tjänstemännen är de folkvalda politiker som demokratiskt har valts till de stolar de sitter på. Ofelbarheten finns inte enbart hos tjänstemannen. Lika ofta om inte ännu mer speglas detta hos den lokale politikern som ofta och mycket ställer grundlagar och övriga lagar på ytterkant då de tar beslut som sedan ska verkställas av tjänstemannakåren ute i landets kommuner där de flesta beslut tas som sedan påverkar kommuninnevånaren där de bor.

Ofta och mycket kan man se och även konstatera att kommunala politiker ofta försöker komma runt våra lagar. Artikeln här under på bevisar om och hur det ser ut då det gäller främlingsfientligheten som exempel om och hur den även påverkar och styr enskilda tjänstemän i deras beslut de har på delegation från politiken. Ser man sedan till hur beslut man tagit av politikerna genomsyras detta tydligt om man själv gör en kritisk granskning om och hur man säger sig stå för humanism samtidigt som man gör något helt annat där man kastar humanismen överbord för att de beslut man tagit speglar mer ekonomiska intressen än de mänskliga. Ser man sedan till hur man genom egna glasögon tagit beslut om både tiggare och Ebo lagar som exempel kan man genomskåda hur främlingsfientligheten visar på skillnader då det gäller ”vi och dom.”

Ofelbarheten som skrivs om här i debattartikeln borde mer nyanseras i att politikerna är alltid de som i första vändan tagit beslut som sedan tjänstemännen verkställer. Felbart är det att enbart peka på tjänstemännen. Tjänstemanna styre uppstår då politikerna inte står upp för de beslut de tar utan väjer att tjänstemännen får tolka detta utan att politiken ifrågasätter. Finns en hel del att säga om demokratins beslutsånger. Erfarenheten för mig säger något annat. Håller på att analysera detta i en ny bok mer analytiskt om hur Agitation kan förändra i stället för att enbart verkställa…

Krister Lumme

Krister Lumme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.