• mån. sep 26th, 2022

Välkommen till Krister Lummes Hemsida.

"Var alltid den du är. Det finns alltid någon som tar ned dig till ditt rätta mått!"

Idag säljer socialdemokratin ut sig själva…

avKrister Lumme

okt 11, 2019

Det är för bedrövligt hur opinionen har lagt sig mot socialdemokraterna. Vad som händer är att vi har oss själva att skylla. I en tid då människor behöver hjälp och stöd trotts att vi lever i ett land med stora resurser lever det människor som kränks och nedvärderas för att de inte får vare sig sjuklön arbete eller något annat av samhället välfärd därför att de som styr och ställer väljer att ge till sig själva medan de tar av de som inte har.

Sverige har blivit ett land där man idag för ett cyniskt människovärde med politiska förtecken och borgerliga värderingar. Politiken av idag genomsyrar hur en del tar för sig samtidigt som man gör affärer som endast gynnar dem som vet hur en slipsten ska dras för att tjäna pengar. Värre är att politikerna även de finns i samma rum där de fabulerar och vädrar vinster som går till de besuttna medan välfärden håller på och krackelerar.

Vad gör då mitt parti socialdemokraterna där de finns vid makten både i regering och ute i kommunerna kan man undra. Själv är jag ganska luttrad som politiker. Vad jag ändå ser idag är att mitt parti socialdemokraterna även de håller på och krackelerar

Själv har jag skrivit en hel del om att jag inte ser socialdemokratin som det statsbärande partiet idag. Vad som bär upp dem idag är att andra partier kör rullstolen åt dem där de sitter oförmögna att vara de socialdemokrater de ska vara och som de lovade i valet. Idag sitter mitt parti i både riksdag och i kommunhus ofta tillsammans med moderater som alltid och fortfarande är våra huvudmotståndare då det gäller den ideologi vi står för och som vi borde samlas omkring men som vi mer och mer ger avkall på för att få sitta vid makten tinnar.

Själv kan jag skåda i min närhet hur socialdemokraterna säljer ut sig själva där kommunala vinstintressen går före både ideologi och socialdemokratins ankare om att värna de sämst ställda. Det senaste i Eskilstuna där socialdemokraterna styr med borgerlig majoritet som stöd går man emot allt vad som har med socialdemokratiska värden att leva upp till. Det senaste är hur man med ett penndrag säljer ut allmännyttan som socialdemokraterna var med och såg till att alla skulle få hyra en bostad till rimligt pris samtidigt som även de som kallas fattiga kunde få en värdig och subventionerad bostad av det allmänna. Vad socialdemokraterna gör  I Eskilstuna är att de går emot den självständighet kommunerna har då de har allmännytta att vända sig till för att värna ideologiska värderingar i boendet tillsammans med socialdemokratins politiska värderingar. I Eskilstuna har man sålt undan allt vad värdighet heter. Undanflykten är att man ska bygga säger man för pengarna. Skitsnack säger jag. Vad socialdemokratin bygger i Eskilstuna är ovärdigt alla socialdemokrater. Listan kan göras lång hur man väljer att föra borgerlig politik i stället för att ställa sig till socialdemokratiska värderingar.

Så ser det även ut ute i landet idag. Så ser det även ut i väljarstödet. Socialdemokraterna faller som en sten i opinionen därför att de överger sig själva där några få sitter och bestämmer. Varför kan man undra? I nästa inlägg kommer jag att ventilera detta som handlar om egen vinning i stället för att verka som politiker och den politik de blivit valda på.

Här under kan man se vart socialdemokratin är på väg. Vad socialdemokratin behöver är att gå i opposition och därifrån säga vad vi ska säga. Inte som idag där vi har munhäfta då vi inte vill störa makten för att själva sitta där på mandat som blir allt mindre för var dag som går. Hävdandet om att sitta i en majoritet i stället för att var i opposition håller inte där man säger att man i opposition får man inte igenom något av sina förslag överhuvudtaget.

Vad får man idag då? Man får igenom förslag som gynnar borgerligheten medan socialdemokratiska väljare kastat ut i kylan där de sedan väljer att gå till någon som erbjuder dem värme.

Trappan om en socialdemokrati på väg utför…

Krister Lumme

Krister Lumme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.