• mån. sep 26th, 2022

Välkommen till Krister Lummes Hemsida.

"Var alltid den du är. Det finns alltid någon som tar ned dig till ditt rätta mått!"

Socialdemokraterna har inte sagt att vi ska sälja värmeverket…

avKrister Lumme

mar 20, 2021

Läste idag i min lokala tidning på ledarplats att vi socialdemokrater säger att vi ska sälja värmeverket. En bra ledare som visar på hur skillnader finns i att hantera ideologiska frågor då det för oss socialdemokrater är att sitta tillsammans med Moderater och styra kommunen som vi gör både i Strängnäs och i Eskilstuna.

Tydlig kan konstateras hur vi i Strängnäs i skillnad mot Eskilstuna förehåller oss då det gäller ideologiskt ställningstagande. Inte märkligt alls är att man i Eskilstuna inom socialdemokraterna förespråkar att även styra hela landet tillsammans med moderater. Att vi därmed skulle sälja vår ideologi när högersossar tänker annorlunda än vad socialdemokrater ska stå för inför våra väljare är en fråga som mer måste börjas att diskutera inom majoritetstänkandet. Allt då det gäller högern främst som idag framstår att de hyllar fascister där de trängtar till att styra Sverige efter nästa val.

När det gäller värmeverket har vi Socialdemokrater i Strängnäs aldrig sagt att vi ska sälja ut värmerörelsen. Vad vi sagt är att vi har gått med på att undersöka vad som ligger i fatet då det gäller en ev. försäljning. Vad vi idag sett och hört är att processen fortskrider som om vi redan sagt ja till en försäljning. Om detta lär det bli strid. Om det sitter socialdemokrater i ledande ställning i Strängnäs och förespråkar en försäljning står detta i motsats till vad vår ideologiska ställningstagande ska vara och var vårt socialistiska tänkande ska finnas.

I majoritetsförklaringen står det tydligt och klart att vi ska : Använda våra skatteintäkter ansvarsfullt med god ekonomisk hushållning . Slå fast ett långsiktigt mål för kommunkoncernens finansiella styrka. Någon försäljning av skattefinansierad verksamhet finns inte i förklaringen. Vi socialdemokrater måste tolka vad vi skrivit efter vad vi ska stå för och inte tolka skrivningen som om det inte finns något att ta ställning till. Skrivningen är medvetet skriven i att man inte har tagit in ideologiska skrivna frågor som i förlängningen skulle kunna skapa motsättningar. Detta har fungerat väl under snart två mandatperioder vilket det även gjorde då det gäller den fyrklöver som vi socialdemokrater styrde kommunen tillsammans, även då i två mandatperioder.

Nu har vi kommit till vägens ände. Att sälja ut värmeverket är det samma som att sälja vårt ideologiska tänkande som står i motsats mot Moderaternas ideologi som även på senare tid har naggats i kanten med att bjuda in det fascistiska partiet Sverigedemokraterna för att få makten i Sverige och därmed fortsätta sälja ut skattefinansierad verksamhet tillsammans med skolor och vård.

Krister Lumme

Krister Lumme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.