• mån. sep 26th, 2022

Välkommen till Krister Lummes Hemsida.

"Var alltid den du är. Det finns alltid någon som tar ned dig till ditt rätta mått!"

Socialdemokratin har tappat kompassen.

avKrister Lumme

dec 18, 2019

Socialdemokraterna har tappat kompassen. Vi går dit kompassen pekar var det några genuina socialdemokrater som sa då någon frågade dem om vart man var på väg. Har man ingen kompass då flackar man runt. Då irrar man. Så är det idag. Socialdemokratin är i kris. Idag har partiets företrädare  tappat riktningen om vart man är på väg och vart man kommer att hamna om man inte mer börjar ta reda på vart man ska vandra.

I Katrineholm och i Eskilstuna har man helt tappat kompassen. I Katrineholm vill man inte mer ta hand om fattiga innevånare. Där uppmanar man dem att flytta om de uppbär försörjningsstöd därför att man inte tänker upplåta någon bostad åt dem. I rader av beslut man tagit inne i den moderata och socialdemokratiska majoriteten visar detta på en humanism som förskräcker. Här kommer återkommer åter ett av besluten. De socialdemokratiska kommunalråden i både Eskilstuna och i Katrineholm visar idag upp en agenda som gör att socialdemokratin tappar i stöd från väljare som trodde att Socialdemokraterna står vid sina ord men som idag visar något helt annat.

Det kommunala bolaget i Katrineholm uppmanar idag även de som uppbär försörjningsstöd att flytta. Sverigedemokraterna hade inte kunnat säga detta tydligare än vad socialdemokratin visar. I den socialdemokratiska värdegrunden finns inte mer tanken att hjälpa dem som behöver en bostad för dem som inte har arbete eller inkomst för ett boende. Det kommunala bostadsbolaget har ingen plats för fattiga. Fattigdom har politikerna förbjudit i både Katrineholm och i Eskilstuna. Nu fortsätter de tillsammans att förnedra de fattiga med att vi inte är till för dig. Vi ser helheten i att några pengar inte finns till dig som finns i utanförskapet. Flytta så vi slipper se dig är mantrat man döljer men som man visar därför att man tydligt väljer en väg som Sverigedemokraterna använder sig av för att därmed få empati och stöd för fortsatt makt i kulissen.

Nu har man även aviserat neddragningar inom den social sektorn. Socialtjänsten avvecklar man då man drar in 14 tjänster som har till uppdrag att hjälpa dem som hamnar i utanförskap i samhället. Samma politiker som står ute på barrikaderna och ojar sig för att brottsligheten håller på att ta över i landet gör tvärt om med att föda och göda vad som händer i landet. Alla ser och hör hur man i Uppsala och i Malmö visar exempel på där de i utanförskapet skjuter och tar över i samhället samtidigt som polisen står handfallna. Sverigedemokraterna ökar sitt väljarstöd samtidigt som de etablerade parterna slår undan fötterna på de fattiga i samhället där de göder och föder våldet som eskalera allt mer. Att då dra in på socialtjänsten som borde vara garanten för att komma bort från utanförskapet där våld och annat föds är som att hälla bensin på brasan som brinner. Politiker som ger sig i vinn på att på annat sätt stävja detta med fler poliser skjuter sig själva i foten. Att därmed även sedan till råga på allt förbjuda fattigdom gör dem till politiker som borde göra något annat än att sitta vid makten och förbjuda allt de borde verka för men som de rent populistiskt väljer och ägnar en retorik i som inte tillför något mer än att de hos medborgarna kommer att kallas för hycklare.

Vart är Sverige på väg. Vad är det som händer? Mörkret börjar fall över ett land som tidigare stått upp för de svaga i samhället. Var finns de politiker som säger sig stå upp för de svaga. Inte konstigt alls att folket väljer Sverigedemokraterna som det enda parti som bryr sig då man säger sig vara det enda partiet som står för de svaga. Inget kan vara mer förskräckligt utmanande då man ser och hör hur Sverigedemokraterna ökar i sympati. Politiker som väljer att visa samma agenda som Sverigedemokraterna är inte värdiga att företräda ett demokratiskt parti. Politiker som rent populistiskt väljer att plagiera Sverigedemokraterna för att därmed öka stödet de tappat kommer att tappa än mer då de inte väljer att visa sitt stöd för hela samhället och inte enbart till dem som gapar och ifrågasätter dem samtidigt som de väljer hyckleriets väg.

Socialdemokratin behöver idag politiker som står för vad de blivit vald för. Idag skäms jag för att stå upp för socialdemokratiska värden då jag ser hur maktens socialdemokrater gör något helt annat. Idag känner jag inte igen den socialdemokrati jag har funnits i över femtio års tid. Jag har varit med och slagits för kollektivavtal och arbetet för allas lika värde mm. Jag har varit företrädare för ett parti jag trodde jag kunde lita på. Idag är jag en tvivlare när man börjar fundera på om man ska hoppa av ett tåg som skenar in i den borgerliga högern allt längre för varje dag som går.

Idag mår jag ordentligt illa samtidigt som jag även är heligt förbannad på politiker som inte står för vad de sagt de ska göra till sina väljare. Svikare är vad de är och inget annat där de väljer makten före de värderingar det socialdemokratiska partiet ska stå för. Ända sättet att reformera partiet är att byta ut företrädarna. Socialdemokratin kommer att förlora stort i nästa val. Då om inte förr kanske man inser vart tåget gick. Trist är att man inte kommer att inse detta förrän man spårat ur ordentligt från den socialdemokratiska rälsen.

Flytta du som är fattig. 

Krister Lumme

Krister Lumme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.