Politiker som sätter sig på höga hästar, ramlar förr eller senare ned i backen…

Åter kan man läsa i min lokala tidning om hur politiker på ett skamligt och nedvärderande sätt ger uttryck för att vad de beslutar om är något alla ska följa utan att ge kritik mot deras beslut. Samtidigt ger de uttryck för att de som inte tycker lika är både gnälliga och okunniga. Någon kritik vill man inte ha. Demokratins grundpelare att alla ska få säga och uttrycka vad de tycker är inget man ska ge uttryck för då klokhetens Kungar och Drottningar säger sitt.

Ser man till vad som händer i Eskilstuna är det en skrämmande verklighet som även florerar i mitt eget parti. Jag har kritiserat en hel del ang. socialdemokratins sätt att förbjuda tiggeriet på Eskilstunas gator lika som de även gjort i Katrineholm där jag även ser en socialdemokratisk pamp ge uttryck på samma sätt som i Eskilstuna. Att man även i mitt parti ger sig på att avyttra Allmännyttan som är en grundpelare för vårt socialdemokratiska sätt att se allas rätt till boende är något jag som socialdemokrat inte begriper överhuvudtaget. Även de som är anställda inom socialtjänsten ser försäljningen av bostäder med ökade klyftor tillsammans med en segregation som endast ger till de rika medan de som inte kan påverka sitt bonde ska placeras inom socialdemokratiska getton i Eskilstuna

Själv är jag innerligt trött på att höra socialdemokratiska politiker stå och hurra för vårt demokratiska samhälle samtidigt som de själva uppe på höga hästar säger något helt annat. Detta att sätta smygande munkavle på medborgaren som protesterar är helt uteslutet i mitt eget sätt att tänka. Att vad Kungar och Drottningar med tillhörande prinsar och prinsessor beslutar ska följas strikt och regelmässigt visar på ett diktatorisk beteende om att man vet bäst och mest. Övriga som inte tycker samma ska även sluta gnälla fick jag även själv som tillrättavisning i Strängnäs av vårt kommunalråd då jag inte tycker som hon själv gör.

Nej. Jag gillar inte Drottningar och Kungar med tillhörande följe. Den tiden är förbi trots att vi ännu lever i det förgångna då det gäller kungahus och grevskap. Min fasta övertygelse är att man som politiker ska vara ödmjuk inför medborgarna som har en annan åsikt utan att sätta sig på höga hästar och peka med fingret eller som man gör i Eskilstuna med hela handen. Sammantaget hör detta inte till mitt fria tänkande. När socialdemokratin som den är idag är i kris borde man tänka till före. Tyvärr så gör man inte detta då man suttit alldeles för länge på egen plats utan att de som tillsatt dem gör något att flytta på dem då de inte hörsammar den kritik som finns.

Egen vinning på alla sätt som människan förvisso lever i då hon ser till sig själv främst före andra är något som borde visas ut på vägen ur diket där socialdemokratin idag finns tillsammans med borgerligheten. Politiken idag drunknar i maktens boningar därför att tydligt så är de flesta blir och är gnällspikar då de inte tycker som det poliskask etablissemanget idag gör vilket jag även i många inlägg kallat för att vara den ny adeln. Många sitter på sina höga hästar som de som alla en gång kommer att ramla av från. Skillnaden är att en del gör det med en duns. Andra smyger sin väg då de inte mer anses vara rumsrena. Själv kommer jag aldrig smyga iväg. Tiden ger mig svaret. Makt kan man äga på annat sätt. Ord är makt. Jag förbehåller mig den rätten där jag fortfarande finns inne i en demokrati jag högaktar och som jag tänker fortsätta att finnas inne i. Kritisera kommer jag att fortsätta med. Oavsett om jag får höra att jag gnäller. De som använder detta epitet gnäller alltid mest själva då de inte får som de vill där de sitter på sina höga hästar…

Spöket Skrivaren…
Så talar pampar… I stället vore det önskvärt om alla medarbetare följde fullmäktiges demokratiska fattade beslut…
Pamparna…

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.