Därför gillar jag inte politiker som förbjuder fattigdom…

2019-10-07. Publicerat av Krister Lumme.

Jag gillar inte vad som händer idag i mitt parti socialdemokraterna. Det vill jag vara konkret tydlig med lika som jag även kommer att stå för vad jag skriver. Många anser nog att jag är för bred i käften då jag ventilerar mina åsikter. Må så vara. Vad jag vill säga är att jag säger vad jag anser vara rätt och blir heligt förbannad då jag ser vad som inte är rätt och riktigt ifrån den horisont jag själv befinner mig och som jag fortsättningsvis tänker att finnas i då det gäller min politiska gärning främst.

Idag kan man se hur socialdemokratin tillsammans med politisk valda företrädare försvinner in i höger buren. Socialdemokratin har tillsammans med makten att få styra stat och kommuner hamnat mellan stolarna höger och vänster. Ser man sedan till hur politiken från socialdemokraterna i regeringsställning idag är pga. av det så kallade januariavtalet kan man därifrån skåda högerstyrningen långt in i de socialdemokratiska leden.

När det gäller närheten i politiken där jag själv finns som kommunpolitiker i Strängnäs försöker jag om jag har möjligheten att sätta ned foten om så behövs då jag ser om högerpolitiken börjar dominera i den allians vi har tillsammans med moderaterna. Än så länge har vi klarat oss bra då samförstånd finns där vi hävdar avtalet vi upprättat för att därmed styra kommunen. I Strängnäs vill jag ännu hävda att här köper vi inte borgerligt trummande som man gör i Eskilstuna och i Katrineholm. Här har vi aldrig diskuterat fattigdom som man gör i de sistnämnda kommunerna. Här respekterar vi fattigdomen samtidigt som vi försöker minimera den så gott det går.

Alltså. Då socialdemokratiska politiker som i Eskilstuna och i Katrineholm ger sig på dem som är fattiga då ser jag ett främlingskap blomma på ett sätt som gör att jag gör uppror mot politiker som säger sig var socialdemokrater men som därutöver spelar under täcket  med att visa sig var populister lika som det främsta främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna är. Det är rent ut skamlig hur man i Katrineholm genom kommunens socialdemokratiske kommunalråd uttrycker sig om tiggare om att de ska försvinna från hans gator lika som de ska kastas ut från kommunen. Då är man banne mig inte den socialdemokrat jag vill vara. Då har man hamnat i en grop man gräver åt sig själv och som jag förhoppningsvis hoppas på att man försvinner ner i så vi som är socialdemokrater slipper se andra socialdemokrater som går omkring i främlingsfientliga  kläder då fattigdom kommer på tals.

När det gäller Eskilstuna kör man samma race. Där går man till och med ut tillsammans med övriga blåögda kommunalråd från både Nyköping och Katrineholm för att påverka vår statsminister att även han ska promenera tillsammans med dem och göra som de vill göra. Statsministern har svarat med att han anser att vi har råd att både ta emot flyktingar och hjälpa dem som är på flykt från sitt land för att de inte kan försörja sig där. Här känner jag igen socialdemokratin. Här kan jag känna mig stolt över att vi en statsminister som inte springer lika som många av hans partikamrater gör. Att förbjuda något som fattigdom är rent  främlingsfientligt viket dessa kommunalråd ger sig till känna i.

När det gäller tiggeriet är jag inte den som säger att vi ska försörja alla som kommer hit. Vi måste gå andra vägar och inte visa den främlingsfientliga attityd som många sossar idag visar därför att de själva vill synas inne populismens töcken. Vi har råd att hjälpa. Vi har råd att hjälpa dem som far illa. Man ska inte behöva sitta utanför på gatan med en tiggarburk för att överleva. Allt är förnedrade för dem som hamnar där de är. Än mer förnedrande blir det då pompösa sossar sällar sig till skaran om att man ska förbjuda fattigdomen. I Eskilstuna gick man i bräschen ännu längre. Man förbjöd tiggeriet som är grunden till fattigdomen. Men skaffade man sig tillstånd och betalade för att få tigga. Då blev allt plötsligt helt i sin ordning vilket visar var man finns i den främlingsfientliga korridoren.


Alltså. Vad jag kritiserar främst idag är sossar som säger sig vara socialdemokrater, inte är sossar. Vårt parti håller på och tappar sympatisörer för var dag som går. Varför gör vi detta? Vi tappar sympatisörer därför att vi har politiker idag som ger sig till känna i den politiska taburetten med att jamsa och göra sig till för borgerligheten. Detta är en del i min kritik. Kan man inte driva den ideologi man har där man finns i ett parti ska man inte skramla in sig hos borgerligheten. Då ska man gå i opposition och inte sälja sin själ som politikerna i båda nämnda kommuner här gör. Fortsätter man där man är idag kommer socialdemokratin att så småningom falla sönder med en ryggrad lika mjuk som fläsket är då det brinner…

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.