Vräkningar av barn ökar!

Antalet vräkningar där barn är inblandade ökar kraftigt i Sverige visar nya siffror. Till och med november förra året har 610 barn berörts av vräkningar. Vid ett tiotal fall var inte socialtjänst närvarande. År 2023 kommer bli ett rekordår. Antalet barn, som antingen bor växelvis eller tillsammans med sina båda föräldrar och berörts av en vräkning, kommer landa på över 600. Senast Kronofogden registrerade de nivåerna var under åren efter finanskrisen 2008. För hela 2022 var antalet 540. Sverige sticker ut i Norden. 

Vi har en hushållsekonomisk kris där kostnaderna för allt har ökat. Men inkomsterna har inte ökat i samma takt. Det slår allra mest för de inte har någon buffert. Därtill har vi en bostadsmarknad som fullständigt kraschat. I majoriteten av fallen är det de kommunala allmännyttiga bostadsbolagen som ansöker om vräkning hos Kronofogden efter att hyresgästen varit sen med hyran.

Enligt socialtjänstlagen ska ”hänsyn tas till barnets bästa när beslut fattas som rör barn. När jag läser om hur man även i min egen närhet vräker barnfamiljer samtidigt som man säger sig att man ska göra upp med kriminaliteten som ökar i landet. Man lägger heller inga förslag eller resurser på att stödja kris relaterade familjer. Enklast är att vräka dem och slänga ut dem på gatan. Tydligt kan man se hur politiken i Eskilstuna där Socialdemokraterna styr inne i en majoritet hur Socialdemokraterna mer och mer faller in i högerkören inspirerande av Tidögänget som idag styr Sverige. Deras mantra ligger i att bygga fängelser och öka straffen för ungdomar som begår de brott som eskalerar i samhället med både skjutningar och sprängningar i bostadstäta områden. Frågan är varför ungdomar visar sitt agg mot samhället som de gör. Svaret är utanförskapet som ökar. Detta mer än någonsin i Tidö lampans sken …

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.