Räddningstjänsten i Mariefred


hjalm

NU är hjälmen på hyllan…

Under 25 år år fanns jag i räddningstjänsten i Strängnäs kommun där Mariefred är en utav orterna som ingår i kommunen. Jag började som brandman 1983 och slutade där som Brandbefäl 2008.

Mariefred som består av en äldre stadskärna av trä bebyggelse har idag en räddningstjänst som består av 3 deltidsbrandmän i tre skift. Under min tid i räddningstjänsten var vi fem man som var i beredskap. Idag är man tre vilket gör att man inte kan rökdyka vid en brand förrän Strängnäs räddningstjänst anländer till Mariefred. Detta med en fördröjning på tjugo minuter. Faktum har jag kritiserat och kommer att efter valet då lagen om skydd av olyckor kommer upp till politikernas bord  antagande debattera detta utifrån de neddragningar även Mariefred drabbats av då det gäller brandmän lika som det är ute i hela landet.

Vad som gäller i Mariefred för deltidspersonalen är att från larmet går i en personsökare skall bilarna vara ute ur stationen på sex minuter. Att ligga kvar i sängen då larmet går och dra sig existerar inte. Mera bestämt skall Mariefreds kåren börja räddningsarbetet på tio minuter ifrån larmet har gått inne i stadens kärna. Dvs. Då skall det vara vatten på det som står i lågor eller något annat som tillhör räddningsuppdraget…

Mer om räddningstjänsten kommer jag säkerligen att berätta om här vad det lider…

Jag i brandbilen
I basbilen
Endast hjälmen är närvarande...
Endast hjälmen är närvarande…
Brandyxan efter 15 års tjänst
Brandyxan efter 15 års tjänst

Guldmedalj efter 20 års tjänst
Guldmedalj efter 20 års tjänst

 

stn-440

Brandstationen

441-me-390

Basbilen

444-me-3901Jeep

I aktion...
                                                       I aktion…
Buster 3,90x1.60 m. Motor 35 hk
                     Buster 3,90×1.60 m. Motor 35 hk

Brandmännens Riksförbund – Sveriges största branschfack!.

Lämna en kommentar