Gästbok/Forum

buch0022anigifObservera att :

Åsikterna här i Gästboken /Forum är personliga och all publicering sker med konstnärligt och /eller journalistiskt ändamål.

Allt i enlighet med SFS 1998:204.

Med vänlig hälsning :

Vebbmaster krister.lumme@telia.com

Mariefred den 1 april 2015


 Namn *
 E-post
 Hemsida
 Meddelande *
* Obligatorisk

Antispam
Var vänlig och skriv in rätt bokstavskombination i textfältet nedan innan du skickar iväg ditt meddelande.
3 + 8=

(20)
>
(20) Lauri Vuorinen
Thu, 25 May 2017 05:29:02 +0000

The pic where a tanker's foredeck is over the midship is not M/t Bonny, it is M/t Gunny.

(19) Krister Lumme
Wed, 24 May 2017 05:22:56 +0000
url 

Hej Kjell.

BJ äger ingen empati mot någon som har avvikande uppfattning om vad han anser själv. Han ser inte hur han kränker andra människor när han blir ifrågasatt. Jag ångrar idag att jag inte såg detta då jag var Ordf. Hade jag vetat och sett vad jag vet idag hade BJ varit en parentes idag. Vad jag väntar på är om Socialstyrelsen ska godkänna redovisningen av verksamhetsbidraget. Gör dom det kommer jag att ifrågasätta detta då ingen Revision har redovisats från vare sig medlemmar eller auktoriserad revisor. Undrar hur BJ tänker. Tydligt har han inga känslor överhuvudtaget.

Skickat från min Windows 10-telefon


(18) kjell björk
Tue, 23 May 2017 09:40:11 +0000

Hej där. Jag läste det som BJ skrev å blev heligt förbannad. Trodde jag kunde skriva till dom ( honom), men det va stängt. Nu kollar jag upp vem som kan ta emot en skrivning från mej till Socialstyrelsen. Där jag vill be dom göra en revision av dom pengar som gått till FSS, kolla upp vad pengarna använts till. Denne mannen BJ har inget samvete, inga känslor. Fan att han kom in i föreningen. Här har även jag ett ansvar, för det va vid årsmötet på KRIS som han först kom in. att han nu skriver om Anne ligger utanför mitt förstånd. Må fan ta honom. Du har mitt telefonnummer? Annars är det 070 2811401 MVH Kjell

(17) Krister Lumme
Sun, 12 March 2017 13:05:44 +0000
url 

Hej.
Vi får se hur det blir. Jag tror inte de kan genomföra en stämma. Om de gör det kommer den att vara rättsstridig i all dess delar som den lagts ut idag. Vad de borde göra är att lämna Förbundet omgående och visa upp alla dokument om deras verksamhet. Något godkännande kan de inte få. Om de får det lär det bli av köpta ledamöter vilket kommer att finnas ännu större anledning att anmäla dem till rättslig prövning...

(16) Kjell Björk
Fri, 10 March 2017 13:37:53 +0000

Hej, det blir för långt för mej, men om du vill skickar jag upp en fullmakt till dej för att föra min talan vid mötet, Om du vill ??

(15) Kjell Björk
Mon, 20 February 2017 21:24:43 +0000

Jaha, då kan jag bara vänta å se vad som händer. Även jag har varit i föreningslivet, mest fackligt. , men jag måste säga att maken till det som skett under denna korta tid inom F S S är en mans verk. Med rop å skrik har han skrämt medlemmar till tystnad, detta har berättats för mej.
Så, jag finns om jag behövs...Ha de..

(14) Krister Lumme
Mon, 20 February 2017 19:02:49 +0000
url 

Hej Kjell

Bara att avvakta och se vad de tänker göra och hur deras strategi är. Ser man till deras agerande hitintills så lär de nog göra allt för att de ska få igenom ett årsmöte som de själva vill ha det.

Förmodligen kommer de att inte hålla sig till stadgarna då de redan har överträtt dem med att tillsätta en egen valberedning bestående av en enda kvinna som tydligt går enligt många som vet i kassörens ledband.

Det är så förskräckligt jävligt korrupt med vad de håller på med. Jag har varit i föreningslivet i över femtio år och aldrig sett maken. Att de bara anser sig kunna hålla på är för mig en gåta. Tydligt dras de med något de själva inte kan komma ur. Mest är det säkerligen kassören som driver detta. Kan inte förstå att de övriga håller med i detta som sker. Vad de borde ha gjort är att ha avgått innan medlemmarna ser till att de får sparken.

Vad det handlar om är att åka till årsmötet så många som möjligt och avpollettera styrelsen omgående så att de inte mer har något att säga till om. Därefter ska medlemmarna och de som är uteslutna skrivas in i förbundet omgående så de får närvara och säga vad de tycker. Därefter ska alla diskutera och rösta hur det ska bli.

Mitt eget förslag är att välja en interimsstyrelse och främst en valberedning som sedan får ta tid på sig att välja en styrelse där det ingår människor som inte har gammalt groll liggande i bagaget. Människor som ska driva förbundet ska driva medlemmarnas frågor som för förbundet framåt där de som väljs har viljan i att de ska verka för framtida frågor och inte enbart vad de själva råkat ut för vilket är mycket synbart idag. Ser man till vad som hänt så finns det en hel del bråk och elände som måste sopas åt sidan samtidigt som man ta vara på vad Styvbarn har uppnått vilket är ganska mycket och som jag kan återkomma till vid annat tillfälle.

Mera rätt borde vi alla känna oss som förlorare om förbundet läggs ned. Själv tänker jag inte känna så om så blir fallet. Om så händer kommer jag nog att på annat sätt i så fall arbeta för att vår upprättelse blir något vi kan känna stolthet inför. Vi ska banne mig inte skämmas. Det vägrar jag göra.
Må väl.


(13) Kjell Björk
Mon, 20 February 2017 18:17:35 +0000

Spontant skulle jag vilja säga..."Det va som fan",,Krister,,även jag har gjort en del fel i det här..Jag skulle stoppat Benny vid mötet på KRIS, jag hade nog kunnat det,för han följde inte de regler som fanns.Han räknade de röster som gavs vid den slutna omröstning som skedde där, ingen kontroll gjordes utan rösterna försvann ??? Jag fick min utskällning utanför sedan av medlem som ansåg att valberedn va köpt..Detta är utrett,min plåga är att jag gick på denne Benny Js lögner å blev utesluten. Efterklok är man alltid..
Fråga. Jag vill åka upp till detta mötet, men jag som utesluten, har jag någon som helst rätt att sätta min fot där??Jag har skrivit till Vänsterpartiet i Göteborg å berättat om Yvonne Palms del i det här, om hennes bror som va på "Alpklyftan" (Ett pojkhem) där Curt Magnusson å jag va där,han vill eller får inte träffa oss idag.
Om ni vill att jag ska komma upp vid ett ev möte så kommer jag.Någon får fixa nånstans där jag kan lägga ner ryggen ett par timmar. Det största vore att få se denne BJ å hans gäng, lämna denna förening som dom förstört så in i helvete, å vi kan kanske se framåt..
Ha de bra Hälsar Kjell...

(12) Krister Lumme
Sun, 12 February 2017 21:52:08 +0000
url 

Helt rätt vad du skriver Kjell. Någon krona behövs inte tas från min hjässa då jag aldrig burit en sådan och kommer inte heller aldrig att bära en sådan.


Vad det handlar om är att Linda ringde mig och frågade hur hon skulle göra. Jag var inte engagerad i föreningen på något sätt vid denna tid. Men jag gav henne rådet att söka patent och skydda namnet med loggan då hon berättade för mig att det var krafter som var ute efter att överta föreningen. Vilka det var kanske du vet. Om inte ska jag berätta det för dig då vi träffas vilket jag hoppas vi gör gör för att ta tillbaka förbundet som en Trojka stulit av oss medlemmar.


Då det gäller i övrigt erkänner jag att jag har gjort en del misstag i min bedömning om vad som varit och som aldrig borde ha förekommit. Även jag blev förd bakom ljuset av herr kassören så det blev helt släckt ett tag. Många med mig levde i denna föreställning längre än jag som kom till insikt om vilken ful fisk nämnda man var då jag var ordförande vilket jag tog med premissen om att nämnda man skulle sitta kvar för att jag ansåg han hade koll på det mesta. Minnesgoda vet att jag hoppade av då jag såg vem jag hade att göra med. Hade jag stannat kvar och tagit striden med mannen och sett till att han skulle fått sparken hade det inte sett ut som idag.


Detta ångrar jag idag då jag ser vad som hände. Jag kritiserade styrelsen länge innan även några av dem insåg vem de hade att göra med. Fler av dem har ringt mig och bett om ursäkt för att de inte såg detta i tid vilket sedan gjorde att uteslutningar kom i dagen vilket idag är ett resultat av nu ska man skydda sig själva med att lägga ned Förbundet.


Ok Kjell. Nu ska vi göra det bästa av vad som är kvar så kanske vi får tillbaka ett förbund ellr en förening som vi är stolta över. Hoppas att vad vi alla gått igenom är en lärdom. Vi är uppe i åren både du och jag. Vad vi vet är att man lär så länge man lever...


Må väl Kjell. Hoppas vi än en gång ses på barrikaden...(11) Kjell Björk
Sun, 12 February 2017 21:22:33 +0000

Tänker inte ta kronan från din hjässa Krister,men rätt ska va rätt.Ang rättigheter till den lilla stytyn "Ensam", Så ringde Linda till mej å frågade hur vi skulle göra.Vi enades om ansökan till patentverket, ansökan skulle då kosta 500 sek,å jag lovade Linda att om pengar inte fanns,så skulle jag se till att det ordnades.Dottern till skulptören skrev då brev till föreningen, brev som borde finnas kvar hos föreningen. Du glömmer saker Krister, som t e x när du satt vid möte "Midsommarkransen", där du hade diabilder om hur föreningen skulle skötas. Krister vid ett senare möte vid KRIS, årsmöte, där du va med å just där kuppade Benny J in sej i föreningen. Du satt bakom oss å du godkände det som skedde vid mötet,slutna röster, som Benny J räknade, röster som sen försvann. Jag satt i valberedn, blev sedan utskälld av medlem som ansåg att valberedn va köpt.Resten vet vi nu, Du Krister va så arg på mej å skulle ge mej "Däng", därför att jag sa vad jag tyckte.Tillfälle hade du vid ceremonin 2011, då vi träffades, jag påminde dej men du dröp iväg.Nu ska föreningen begravas, det bästa man kan göra är nog att bränna allt det gamla å börja om på nytt,om det alls ska bli nåt.Lena å Anne hade nåt på gång å jag tycker att namnet "Samhällets styvbarn", är så skändat att omigen få upp den respekt föreningen förtjänar, är oändligt svårt...MVH Kjell Björk..

>