Extremhögern är utvisad ned i mörka källaren där de föddes…

Svensk politik har under en längre tid visat upp hur man manipulerar och trixar för att nå den makt man trängtat efter. Allt i synnerhet då man ser hur moderaterna agerat men partiledaren Ulf Kristersson i spetsen ivrigt påhejad av Kristdemokraternas Livets ordunderhållare Ebba Bush Thor.

Det är rent genomskinligt hur de krystande har sagt sig göra landet Sverige lyckligare tillsammans med den extrema högerpolitik de representerar. Att de under åtta år monterade ned välfärden i samhället ordar de inget om samtidigt som de hycklande söker stöd från Sverigedemokraterna som ännu mer har en agenda att montera ned välfärden. Detta rent maniskt mot de fattiga som många idag inte har egen ekonomi för att äga en bostad lika som de inte heller har råd att äta sig mätta.

Förslaget som nu ligger till regeringsbildning är rättvis i den bemärkelsen att väljarna har valt hälften av de två block som existera i Sverige att regera landet. Vågmästarna Sverigedemokraterna är idag avpolletterade i förslaget. Moderaterna har hamnat i den oppositionsroll de ska sitta i därför att de tillför inget till merparten av väljarna mer än vad de ger till de rika som de underhåller med den politik de representerar. Högern är ute ur regering sammanhang idag. Högern har hamnat på en plats där resten av Sverige kan ha kontroll på vad de gör tillsammans med det fascistiska partiet Sverigedemokraterna.

Vad som nu hänt vad som borde ha hänt för ett par månader sedan. Att Socialdemokratin har fått ge med sig i viktiga principiella frågor för partiet är inte mer anmärkningsvärt än om de suttit i opposition och där fått sitta och se på då högern rafsat åt sig till de besuttna i landet. Nu kan man kontrollera politiken med eftergifter till Centern och Liberalerna som är de mittenpartier de representerar i svensk politik. Ändå återstår det att se helheten vad det lider då praktiskt politik ska administreras. Socialdemokraternas ena ben LO lär morra i kulissen. Säkerligen kommer de att se och begripa vad alternativet hade varit om Ultrahögern tillsammans med Sverigedemokraterna hade fått tillträde till makten i landet. Då hade vi öppet hamnat i en fascistisk agenda som idag agerar ute i Europa. Trösta sig borde de göra då de nu kan konstatera att extremhögern har hamnat där de hör hemma längst ned i den mörka källare de tagit sig upp ifrån sedan begynnelsen. 

Nu kan vi andas ett tag till. Återstår att se vart sympatierna går när politiken presenteras. Miljonen av väljarna som röstat på fascisterna lär nog vältra sig ett varv till samtidigt som de även förmodligen kommer att skjuta sig i det andra benet innan de vaknar upp som de haverister de är idag. Då om inte förr kommer de att se sitt eget vrak som historien kan berätta om för dem bara de lär sig att lära och läsa vad som hände ute i Europa för sjuttio år sedan. 

Lämna en kommentar